Коя държава в Европа има най-много автомобили?

Коя държава в Европа има най-много автомобили?

11.06.2017 15:00:00

В различните държави по света съществуват много и различни притежания, които свидетелстват, че са успели да постигнат добър стандарт на живот. Credx.eu/bg/ ви дава повече информация за това. В страните от третия свят да притежаваш храна и потребности от първа необходимост са условие за това, но в развиващите се страни доскоро това бе стремежът за притежаване на личен автомобил. България премина през половин-вековен тромав период по отношение снабдяването с желаните возила - по времето на социализма. Налагаше се дълго време да се чака, за да получите заветния москвич, жигули или лада, да не говорим за волгите, които бяха собственост само на тясно свързаните с партията директори или хора с по-висок статут в обществото.<

Как да пестим пари от покупките на хранителни стоки?

Как да пестим пари от покупките на хранителни стоки?

24.02.2017 11:00:00

Разходите за храна в едно домакинство обикновено надвишават всички останали пера на бюджета. Ако си направим проста равносметка в края на всеки месец, като събираме бончетата от покупките на храни, ще установим, че сумата им на месец е доста голяма. Има ли начин да я намалите или предпочитате да теглите бързи кредити онлайн, когато тези разходи надхвърлят доходите Ви? Нека разгледаме няколко прости и ефективни начини за намаляването на месечните разходи от покупките на хранителни продукти.

Направете си бюджет за покупките

Можете да сметнете колко от дохода Ви отива за ток, вода, телефон, интернет, наем и други разходи и да извадите тази сума от приходите Ви за месец. Така

БДС за родители

БДС за родители

22.08.2011 16:18:04

Социалното министерство ще въвежда стандарт за добри родители. Ако не отговаряш - вземат ти детето. А какви критерии само са измислили...
 
Родителят трябва да води детето си на мач. Хубаво, но ако детето се вълнува от тенис или таекуондо, или пък въобще не се вълнува от спорт, какво правим тогава, насила ли да го заведем?

С деца на море 2

С деца на море 2

16.08.2011 00:43:12

Ако ви е харесала първата част от нашата семейна лятна история, може би и продължението ще ви заинтригува.
 
Представете си на едно място 10 възрастни и 9 хлапета на възраст от 3 до 12 години! Липсваха ни само въженцето и табелката „Пионерски лагер”.

С деца на море

С деца на море

01.08.2011 23:38:45

В 5 сутринта, в приятелски разговор с момчето на бензиностанцията, осъзнах, че за поредна година сме избрали вярната посока към морето. Посока, трудно разбираема за доста от летуващите. Не случайно винаги повтарям, че Синеморец е мястото за една по-различна почивка. За да летуваш (и за да ти хареса почивката) в това малко селце, трябва да си по-особена порода.
 
Да се върна на разговора, може би ще ме разберете.

Как да предпазим децата от кърлежи?

Как да предпазим децата от кърлежи?

28.05.2011 03:33:33

Кърлежите са дребни паякообразни. Някои са растителноядни, а други се хранят като смучат кръв от животни и хора. Децата са най-застрашени от ухапване - поради ниския си ръст и страстта им да играят в треви и храсти. Основните болести, пренасяни от кърлежите, са лаймска болест, марсилска треска и кримска хеморагична треска. Кои са правилата за безопасност, които могат да намалят риска от ухапване?
 
Тъй като са заразени около 1/5 от паразитите, то ухапването не означава, че детето ще се разболее от някоя болест. За пренасяне на заразата, кърлежът трябва да е смукал кръв поне 24-48 часа, преди да е отстранен.

Красива през бременността

Красива през бременността

28.05.2011 01:47:33

През деветте месеца на бременността тялото на бъдещата майка претърпява големи промени – наедрява, стойката се изменя, възможно е да настъпят промени и по кожата на лицето, тялото и косата... Жената може да бъде красива и през бременността, за нея е важно да има самочувстие и да бъде харесвана. Ето няколко съвета за добър външен вид през бременността:
 
Погрижете се за кожата на лицето и тялото – използвайте овлажнявщи и подхранващи продукти за ежедневна грижа, които са съобразени с типа кожа, с възрастта и сезона (продукти с фактор за защита от слънчевите лъчи през лятото). Възможно е кожата ви да се промени през бременността (при някои жени се проявяват кожни проблеми, а при други тенът се избистря и акнето изчезва) - затова се посъветвайте със специалист кой продукт е най-подходящ за вас. Можете да използвате лек, дискретен грим, за да постигнете завършеност.

Тийнейджърите и социалните мрежи

Тийнейджърите и социалните мрежи

28.05.2011 00:43:55

Според актуални статистики за потребителите на Facebook, в България към момента са регистрирани над 2 млн. профила, а най-силно повлияни от използването на социалните мрежи са младите хора. Какви предимства носи това за нашите деца и на какво да обърнем внимание като родители?
 
Големите възможности, които социалните мрежи предоставят за общуване с връстници и приятели, комуникация с хора, имащи сходни интереси, споделяне на лична информация, снимки, видео обуславят огромния интерес на тийнейджърите към тях. Нашите по-големи деца намират удобен начин да си създадат свой социален кръг, да представят себе си по интересен начин, да се информират и същевременно да се забавляват.

Нещата от живота, които не бива да пропускате през бременността

Нещата от живота, които не бива да пропускате през бременността

26.05.2011 23:03:42

Бременността е време на драматични промени в живота на всяка жена – от осъзнаването на факта, че ще става майка, до неразположенията и промените във външния вид. Освен съветите за здравословно хранене и грижи за тялото, умерена физическа активност, редовни прегледи при лекаря... какво друго не бива да пропуска бъдещата майка?
 
Повече сън – вероятно тялото ви само ще си го поиска, но наистина – спете винаги, когато имате нужда от почивка. След раждането и в следващите месеци няма да можете да се наслаждавате на това, защото бебето ви ще има почти непрестанна нужда от вас.

Децата и джобните пари

Децата и джобните пари

26.05.2011 21:47:03

Някъде около 6-7-годишна възраст децата започват да проявяват интерес към парите и нещата, които могат да се купят с тях. Предоставянето на джобни може да помогне на детето да се научи да борави с пари, да ги харчи или да ги пести. Трябва ли тази сума да се дава на детето срещу свършването на определена работа в домакинството?
 
Когато става дума за джобни пари на децата е добре да се избягват двете крайни позиции – пълният отказ за даване на джобни и неограничен бюджет за лични нужди. По-скоро златната среда – и като размер на сумата, и като политика на харчене, би позволила на детето да придобие една нова житейска опитност – да си купи без притеснение нужното, но и да не харчи твърде безогледно.

Следваща
Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg