Автор: lady__bel
Публикувано на: 28.05.2011 01:47:33

Рейтинг:

Красива

През деветте месеца на бременността тялото на бъдещата майка претърпява големи промени – наедрява, стойката се изменя, възможно е да настъпят промени и по кожата на лицето, тялото и косата... Жената може да бъде красива и през бременността, за нея е важно да има самочувстие и да бъде харесвана. Ето няколко съвета за добър външен вид през бременността:

 

Погрижете се за кожата на лицето и тялото – използвайте овлажнявщи и подхранващи продукти за ежедневна грижа, които са съобразени с типа кожа, с възрастта и сезона (продукти с фактор за защита от слънчевите лъчи през лятото). Възможно е кожата ви да се промени през бременността (при някои жени се проявяват кожни проблеми, а при други тенът се избистря и акнето изчезва) - затова се посъветвайте със специалист кой продукт е най-подходящ за вас. Можете да използвате лек, дискретен грим, за да постигнете завършеност.

 

Грижи за ноктите – маникюр, а в по-късните месеци и педикюр (защото сама ще ви е невъзможно да се справите заради по-едрия корем) ще подчертаят вашата женственост и ще повишат самочувствието ви.

 

Грижи за косата – при нея също настъпват промени – може да се сгъсти или да се изправи, ако е къдрава. Добре е да помислите за прическа, която ви отива, но в същото време е лесна за поддържане. Ако направите правилния избор това ще ви улесни доста след раждането, когато няма да имате много време за себе си.

 

Грижи за фигурата – за да протича нормално бременността и да се чуствате във добра форма, се придържайте към здравословно и балансирано хранене, практикувайте гимнастика за бременни и не забравяйте ежедневните разходки.

 

Обновете гардероба си – това неминуемо ще се случи, но го приемете позитивно и изградете нов имидж. Изберете си дрехи от нежни и приятни на допир материи, в свежи и създаващи положително настроение цветове или ефектни щампи. А според сезона можете да добвите – шал, шапка – зимна или лятна, с периферия, дори ветрило!

 

Не забравяйте аксесоарите – удобни обувки, и по-обемна чанта, за да побира бутилка минерална вода, нещо малко за хапване, освен обичайните неща.

 

И най-важното, макар и последно – погрижете се за доброто си настроение, бъдете ведра и позитивна – заради бебето и заради себе си.

 

Снимка: Flickr

Красива през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg