Автор: admin
Публикувано на: 24.02.2017 11:00:00

Рейтинг:

Как

Разходите за храна в едно домакинство обикновено надвишават всички останали пера на бюджета. Ако си направим проста равносметка в края на всеки месец, като събираме бончетата от покупките на храни, ще установим, че сумата им на месец е доста голяма. Има ли начин да я намалите или предпочитате да теглите бързи кредити онлайн, когато тези разходи надхвърлят доходите Ви? Нека разгледаме няколко прости и ефективни начини за намаляването на месечните разходи от покупките на хранителни продукти.

Направете си бюджет за покупките

Можете да сметнете колко от дохода Ви отива за ток, вода, телефон, интернет, наем и други разходи и да извадите тази сума от приходите Ви за месец. Така ще разберете с колко пари разполагате за хранителни стоки. Разделете получената сума на 4 седмици и се старайте да не излизате от рамките на предвиденото.

За да постигнат това, някои хора разделят парите в четири плика и не посягат към следващия плик преди да е изтекла седмицата.

Планирайте какво ще готвите

Предварително съставете план какво Ви е необходимо от магазина в дългосрочен план, което планирате да готвите за семейството. Направете си списък с необходимите продукти и се водете по него, вместо да се поддавате на изкушението при вида на всякакви лакомства. 

Помнете, повечето от тези пакетирани храни са вредни, заради високото съдържание на захар, консерванти, рафинирани мазнини и празни калории. Ако се въздържате от тях, не само ще облекчите бюджета си, но и ще сте по-здрави. Така че се придържайте към храните, които са Ви необходими за готвене, като зеленчуци и плодове, бобови, зърнени храни, яйца, млечни и месни продукти.

Пазарувайте в по-евтините магазини

Следете за промоциите, които по-големите магазини често обявяват и се възползвайте от намаленията, за да спестите пари. Ако знаете за отварянето на нов хранителен магазин близо до Вас, проверете какви са цените на хранителните продукти там спрямо останалите магазини. Много често новооткритите магазини предлагат намаление на стоките си в началото, за да привлекат клиенти.

Не взимайте децата с Вас, докато пазарувате

Когато отивате на покупки, много по-разумно е да оставите децата у дома, иначе ще Ви се наложи да купите куп допълнителни неща и лакомства, без които съвсем спокойно можете.

Не пазарувайте на гладен корем

Ако чувствате глад, нормално е всичко да Ви изглежда вкусно и привлекателно. Ако бюджетът Ви за храна не е голям, по-добре не правете покупки на гладен стомах, за да избегнете купуването на излишните храни.

Първо използвайте продуктите, които са на разположение у дома

Много често се случва хората да имате нещо наготвено, но да напазаруват по-вкусна храна и наготвеното да се развали. Случва се също и хранителни продукти за по-бърза консумация като маслини, ябълки, лимони, портокали и други да се развалят просто, защото сме решили да купим нови преди да са свършили старите. А какво да кажем за пакетите грис, ориз, леща, булгур и др. в шкафа, завъдили молци и напълно негодни за употреба? С по-добро планиране можем да избегнем тази загуба на храна и по този начин да спестим пари.

Вместо от време на време да теглите потребителски кредити, с които да запълвате дупките в месечния си бюджет, следвайте тези съвети за пестене на пари от хранителни продукти и ще се изненадате от резултата.

Как да пестим пари от покупките на хранителни стоки?
Тагове:
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg