Автор: lady__bel
Публикувано на: 26.05.2011 23:03:42

Рейтинг:

Нещата

Бременността е време на драматични промени в живота на всяка жена – от осъзнаването на факта, че ще става майка, до неразположенията и промените във външния вид. Освен съветите за здравословно хранене и грижи за тялото, умерена физическа активност, редовни прегледи при лекаря... какво друго не бива да пропуска бъдещата майка?

 

Повече сън – вероятно тялото ви само ще си го поиска, но наистина – спете винаги, когато имате нужда от почивка. След раждането и в следващите месеци няма да можете да се наслаждавате на това, защото бебето ви ще има почти непрестанна нужда от вас.

 

Хранете се спокойно и с удоволствие – да, колкото и нормално да ви изглежда това сега, натовареният режим на една майка често допуска и хапване на крак, и съвместяването на обяда с още един куп други задължения.

 

Грижете се за себе си – вземете си дълъг релаксиращ душ на спокойствие, без да бъдете прекъсвана от повикване по „спешност”. Насладете се на ароматите и усещането за свежест, които ви дава водата. Когато родите ще бъдете щастлива, ако успеете да си вземете и 5-минутен душ след тежка нощ с много кърмения.

 

Оценете тишината у дома по достойнство – със сигурност ще копнеете за нея, когато се роди бебето. Можете да го съчетаете с четене на книга, хоби ...или просто да й се насладите.

 

Прекарвайте повече време с любимия човек – само двамата на романтична вечеря, екскурзия или у дома. Колкото и силни да са чувствата ви, ще имате много малко време един за друг когато станете родители.

 

Общувайте с близки и приятели – след идването на бял свят на бебето това няма да е сред приоритетите ви, поне за известно време. Недоспиването и умората ще ограничат дейностите ви само до най-неотложното. Затова – забавлявайте се, направете нещата, които отлагате от доста време.

 

Помислете за външния си вид – ако не сега, кога? Изберете си нова прическа, която да ви отива, но и да се поддържа лесно. Не само лицето с тъмни кръгове около очите, но и занемарената коса също придава уморен вид. След раждането няма да ви е до фризьор, а сега имате време да експериментирате. Погрижете се и за дрехите, които ще са ви необходими на първо време след раждането. Независимо от килограмите в повече – измислете варианти, които да са удобни, и да създават настроение.

 

Този списък може да бъде продължен с още доста важни за една жена неща. Кои са те – със сигурност разбираме, след като бременността е свършила. Но не си струва да съжаляваме чак толкова – всяка фаза от живота ни дарява с радости и предизвикателства. А майчинството със сигурност ще ви ги предостави щедро, по един удивителен начин.

 

Снимка: Flickr

Нещата от живота, които не бива да пропускате през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg