Автор: lady__bel
Публикувано на: 16.05.2011 23:54:50

Рейтинг:

Пълноценният

На оскъдния сън на майките с новородени обикновено се реагира с разбиране и съчувствие. Но при проблеми със съня през бременността сме склонни да дадем съвет и да споделим личен опит. Как може да се намали дискомфортът по време на сън и да се осигури пълноценна почивка и релакс на бременната?

 

Изберете подходящо бельо за през нощта, както и най-удобната за вас нощница или пижама от фина и еластична материя. В идеалния случай не би трябвало да усещате стягане или притискане, а само нежно обгръщане на тялото ви. Ако сезонът е хладен един халат би ви осигурил допълнителен комфорт при честото ставане до тоалетна през нощта, и веднага след събуждане сутрин.

 

Грижете се редовно за кожата на лицето и тялото. Използвайте подходящи кремове и лосиони за овлажняване, които намалявят дискомфорта от усещането за опъната и суха кожа и предотвратяват появата на стрии.

 

Използвайте няколко допълнителни възглавници, за да си осигурите удобна поза за почивка и сън – вие сама ще прецените как се чувствате най-комфортно.

 

Съобразете материята на спалното бельо със сезона и температурата, за да избегнете прегряване през лятото и неприятен хлад през зимата.

 

Нощна лампа в близост до вас ще ви бъде от полза при ходене до тоалетната през нощта, но е добре да не ви пречи да спите през останалото време поради ярка светлина.

 

Поддържайте приятна температура в спалнята – най-добре е да спите на отворен прозорец и свеж въздух, но при необходимост използвайте климатик или друг уред за охлаждане или затопляне на стаята.

 

По желание можете да използвате успокояващи и релаксиращи аромати преди сън – лосиони или масло за тяло от лавандула действат благотворно на съня, ароматни свещи в спалнята или ароматни капки върху самото бельо могат да ви предразположат към дълбок и отморяващ сън.

 

Снимка: Flickr

Пълноценният сън през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg