Автор: vladi
Публикувано на: 11.10.2011 10:20:39

Рейтинг:

Късогледство

Някои бременни жени се оплакват от лека загуба на зрението, като според официалната статистика, при 10% се наблюдава късогледство, а причината за неговата поява е задържане на течности, в следствие действието на хормоните.

Подобно на други части на тялото, роговицата на окото също бива засегната от постоянно увеличаващите се течности в бременната жена, като е доказано, че късогледството може да се увеличи максимум с 1 диоптър.

Специалистите успокояват, че в повечето случаи след раждането зрението се възстановява до нивото от преди забременяването, но все пак те предупреждават, че при 20% от жените има опасност то да остане и в последствие.

Именно в тази връзка, офталмолозите препоръчват ако сте планирали операция за коригиране на късогледство с лазер и сте бременна или планирате да забременеете скоро, да я отложите за след раждането, за да има по-голям ефект от нея.

Снимка: Flickr

Галерия Жена с очила
Късогледство по време на бременност
Читателски коментари

Анонимен 2016-06-13 23:50:44 0 отговори

Анонимен

Подобно на други части на тялото, роговицата на окото също бива засегната от постоянно увеличаващите се течности в бременната жена, като е доказано, че късогледството може да се увеличи максимум с 1 диоптър. Специалистите успокояват, че в повечето случаи след раждането зрението се възстановява до нивото от преди забременяването, но все пак те предупреждават, че при 20% от жените има опасност то да остане и в последствие.

Анонимен 2016-03-19 02:16:13 0 отговори

Анонимен

fffffffffffff

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg