Автор: lady__bel
Публикувано на: 25.05.2011 13:20:11

Рейтинг:

Спорт

За добрия тонус на жената през бременността много допринасят редовните занимания със спорт или други умерени двигателни упражнения. Как да изберем подходящата физическа активност, която да тонизира тялото и да подобри настроението и самочувствието ни, без да се излагаме на прекален риск?

 

Един от най-добрите начини да се раздвижите през бременността са ежедневните разходки – не натоварват прекомерно колената и глезените ви (важно е да изберете стабилни и удобни обувки), не изискват специална екипировка и можете да ги практикувате през всичките девет месеца.

 

Плуване – също много полезен и безопасен спорт през бременността, натоварва умерено двете мускулни групи – на ръцете и краката, и ви дава усещане за релакс и лекота, което е особено приятно и облекчава умората поради наддадените килограми.

 

Ненатоварваща аеробика или гимнастика за бременни – умерените упражнения могат да допринесат много за добрия ви тонус през бременността. А ако предпочетете специална програма за бъдещи майки – там освен физическите ползи за тялото ви и спокойствието, че няма да навредите на бебето, ще се радвате на компанията и на други бременни, ще общувате с тях по въпроси, които ви вълнуват.

 

Танци – това може да бъде тонизиращо не само за мускулите на тялото ви, но и да ви зареди с много приятни емоции. Можете да ги практикувате в дневната или хола на жилището си, или да посетите група по танци. По време на бременността обаче забравете за подскоци, въртене и други изпъленения от висока класа в танците.

 

Йога - курсовете по йога за бременни са доста популярни напоследък. Те са полезни не само за тялото, но дават покой на ума и помагат за хармонизиране на емоциите. В добавка към ежедневните разходки, заниманията с йога допринасят много за поддържане на добра форма както през бременността, така и след раждането.

 

Снимка: Flickr

Спорт и активност през бременността – кое е безопасно?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg