Автор: syconium
Публикувано на: 01.03.2011 21:24:01

Рейтинг:

Напоследък двегодишната ми дъщеря заспива трудно. В студените дни не успява да оползотвори енергията си. Освен това вече й е скучно вкъщи.

Опитвам да й привлека и задържа вниманието по всякакви начини, но е трудно. Тя е изключително активна и "скача" от занимание на занимание, а този маратон най-често завършва с поредица от бели.

И така... предизвиквайки собственото си въображение, си спомних онази класическа игра на сенки с ръце. Да си правим животни, хора и фигурки с ръце е изключително забавно и за мен, и за детето. Тази нова игра бързо се превърна в любима. Идеята е уникална. И същевременно простичка.

Част от фигурите са доста лесни. Има и сложни - за майки и татковци с по-гъвкави пръсти и китки. Висшият пилотаж е театър с ръцете на няколко човека - например, мама и тате. А можете да включите и по-големите деца от семейството.

Може да мърдате пръсти - така ще раздвижите картината. Ако прибавите и нужното озвучаване -лай на куче, например, ще си спретнете същински куклен театър.

Всичко, което ви е нужно е чиста стена - без картини, календари или друга украса, и източник на светлина. Това може да е горяща свещ, нощна лампа. Дори стар прожекционен апарат. Или както е в нашия случай - включеният телевизор. Останалото е въображение, малко опит и ... голямо веселие. И детето заспива с усмивка.

Читателски коментари

Анонимен 2016-04-04 02:48:42 0 отговори

Анонимен

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg