Автор: lady__bel
Публикувано на: 17.05.2011 11:16:46

Рейтинг:

На

Дори да обичате своята работа и да сте успешна в постигането на бизнес целите си, ходенето в офиса през бременността може да се окаже голямо предизвикателство за вас. Какво е добре да знаете, за да оцелеете в бизнес среда докато сте бременна?

 

Избягвайте важни бизнес срещи и разговори сутрин преди 9 и следобед след 4 – вероятността да имате сутрешно прилошаване или да се чувствате уморена по това време е доста голяма.

 

Изчакайте втория триместър, за да обявите бременността си – въпреки че може да ви бъде трудно да се държите както досега, това може да бъде от полза за вас. Понякога, за съжаление, бременната не получава разбирането и подкрепата на всичките си колеги – възможно е да ви наблюдават „под лупа” дали успявате с всичките си ангажименти, може да не ви поканят за участие във важни и дългосрочни проекти, за които отдавна имате амбиции, или дори преждевременно да започнат да търсят нов човек за вашата позиция.

 

Винаги имайте подръка леки храни за хапване и напитки – от една страна като средство срещу неочакван пристъп на глад, но от друга – ако непланирано се проточи някоя среща в офиса и осуети обяда ви, или имате спешна задача за довършване.

 

Можете да пиете до 2 средно големи чаши кафе на ден (до 300 мг кофеин дневно) – така че това ви позволява да запазите част от своите навици от преди бременността, и дори да ги споделите с колеги.

 

Ограничете социалните си ангажименти през уикенда – истината е, че колкото и добре да се организирате, няма да имате физическата и психическата енергия да свършите всичко през този период. Затова степенувайте по важност и отклонете поканите за събития и срещи, които не са от най-голямо значение за вас. И не се чувствайте виновна – приятелите ви ще ви разберат.

 

Бременността не е време да поемате нови професионални ангажименти извън работно време или през почивните дни, нито е уместно точно сега да се доказвате пред шефа си. Важно е да запазите баланса – освен работата да имате и достатъчно време за почивка, за себе си и за семейството си.

 

Ограничете дейностите, които ви отнемат много време, и не са от съществено значение за работата ви - редовният вечерен чат с приятелка от училище може да се окаже натоварващ сега, и да ви измори.

 

И накрая, но не последно по значение – започнете редовна гимнастика за бременни – освен физическия комфорт за тялото, тя ще избистри мислите в главата ви, ще балансира емоциите ви и ще ви направи по-продуктивна и щастлива през бременността.

 

Снимка: Flickr

На работа през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg