Автор: Buba
Публикувано на: 15.04.2011 12:45:11

Рейтинг:

Хубави,

Преди година ми махнаха два фиброаденома в едната гърда. За всички, които не знаят какво е това, ето определението в интернет: „Доброкачествен тумор, характеризиращ се с пролиферация на жлезисти елементи и съединителна тъкан”.

 

За мен това беше бучка, която ми създаваше неприятно усещане в горната част на гърдата. По-късно се появи още една, точно на противоположната страна.

 

Сега съм добре. Известно време имах превръзка, но това не ме притесняваше въобще. Истински ме притеснява, обаче, фактът, че повечето от нас изобщо не знаят какво е фиброаденом, а една част никога не са ходили на преглед.

 

Затова ще ви кажа, че аз имах честта и шанса да се срещна с други жени с проблеми и да поговоря с тях. Две от тях са без гърди. Едната е реагирала късно и изгледите за нея не са добри. Трета е с карцином, който е отстранен навреме. Тя е на 72 години, запазва гърдата си и ще живее...

 

За мен лично тези срещи бяха шокиращи. Страшно е да знаеш, че си бил нехаен и че може би скоро ще умреш. Правиш си равносметки и се опитваш да гледаш позитивно, но не става. Плачеш и се тръшкаш, но разбираш, че нищо не можеш да промениш. Преосмисляш приоритетите си и се сещаш колко неща си пропуснал и какво си можел да направиш.

 

Аз чух всичко това. Аз се събудих от упойката, веднага проверих дали все още имам две гърди и разбрах, че всичко ще е наред. Почувствах се щастлива, спокойна и цяла.

 

Моля ви, не отлагайте прегледите. Ходете на ехограф редовно, най-добре на всеки 6 месеца. Не си мислете, че лошите неща се случват на другите, а не не вас. И не се лъжете, че с времето проблемите сами ще се решат.

 

Животът е прекрасен. Нека го живеем пълноценно и се наслаждаваме на всеки миг с цялото си сърце!

 

Снимка: Flickr

Галерия Цвете
Хубави, здрави и...живи
Читателски коментари

lady__bel 2011-04-15 19:10:03 0 отговори

lady__bel

Написаното ми въздейства много силно. Възхищавам се на авторката - за смелостта да го сподели и за искреността. Дано това послание стигне до повече жени! Благодаря!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg