Автор: lady__bel
Публикувано на: 18.05.2011 10:04:58

Рейтинг:

Бременността:

Когато усетите движенията на бебето за първи път – всичко коренно се променя. Бременността ви вече не е само сбор от неразположения, умора и качване на килограми. Бебето, което расте във вас, е толкова истинско и това усещане е прекрасно.

 

Повечето бременни очакват с голямо нетърпение този момент, и дори се притесняват, ако все още не са усетили как бебето се движи. Установено е, че някои жени долавят тези слаби движения още през първите 14 седмици, докато при повечето това се случва между 18 и 21 седмица, а може дори и по-късно.

 

Всъщност първите движения на бебето са толкова деликатни и леки, по-скоро като трептене или приплъзване и не винаги жената може да ги различи, особено ако има чести стомашни неразположения. Но когато наистина го почувствате – това усещане е неописуемо!

 

От този ден вие ще си имате този начин на общуване – в началото със съвсем нежни и плавни движения бебето ще ви напомня за себе си, а по-нататък, растейки с всеки изминал ден те ще стават по-категорични, по-скоро като побутване и ритане. А вие си имате свой начин да му показвате обичта си – говорейки му нежно, галейки корема си...

 

Още преди да се родят бебетата ни показват колко са различни – всяко си има свой специфичен начин на движение. Някои са доста енергични и често ритат, други са по-спокойни и кротки. Не бива да се правят директни сравнения в тази връзка и това да поражда безпокойство.

 

Движенията на бебето зависят също така и от вашата активност – щом вие се движите, бебето се успокоява от вашите поклащания и вие не го усещате толкова често. Освен това и за вашето бебе не всички дни са еднакви – някои дни то ще е много кротко и спокойно, а в други дни ще усещате неговата възбуда и енергичност. Приемете това за нормално.

 

Не е нужно да си налагате да броите движенията на бебето през деня, освен ако не сте с рискова бременност и личният ви лекар изрично не е настоял за това. Вашият майчински инстинкт ще ви води и в това отношение, не се паникьосвайте ако за известно време бебето не се движи, понякога (всъщност доста често) то просто спи. Също така ще има и моменти, когато вие ще искате да поспите, но бебето ще е на друго мнение – а това вече ви приближава към едни много реални отношения между майка и бебе, на които ще се наслаждавате след раждането.

 

Снимка: Flickr

Бременността: когато усещате движенията на бебето
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg