Автор: lady__bel
Публикувано на: 19.05.2011 21:43:04

Рейтинг:

Отношенията

Възможно ли е проблемите във връзката между двамата партньори да станат причина за депресия през бременността?

 

Според изследване, публикувано през март тази година в BMC Public Health, лошите взаимоотношения във връзката между партньорите са най-силно влияещият фактор за депресивни състояния и емоционални проблеми при бъдещите майки.

 

Изследването е проведено в Норвегия и обхванало 50 000 бременни, които били анкетирани относно техните чувства към семейството, партньора и работата им , здравословно състояние, тютюнопушене и консумация на алкохол.

 

Резултатите от изследването сочат, че подкрепата, която бъдещите майки получават от партньорите си е пряко свързана с добро здравословно състояние. А по-голяма част от бременните, които са се самоопределили като не-щастливи са предразположени към депресии.

 

Болести и усложнения през бременността, както и служебни неприятности са също сред факторите, предизвикващи емоционални проблеми и потиснатост. Добрата и удовлетворяваща връзка, според изводите от същото проучване, е като буфер срещу ежедневния стрес и грижи, свързани с работата, парите и др.

 

Емоционалното здраве на бременната е изключително важно за здравето на бебето. Както множество предишни проучвания са установили, безпокойството и депресията увеличават риска от преждевременно раждане или раждане на дете с поднормено тегло, а също така могат да попречат на нормалното развитие на плода.

 

Снимка: Flickr

Отношенията в двойката и депресия през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg