Автор: syconium
Публикувано на: 08.02.2011 19:19:56

Рейтинг:

Ловци

Преди да стана майка повярвах на разказите, че родителството е саможертва. Родих и получих много, без да жертвам кой знае колко.

Преди да стана майка повярвах, че когато се появи детето ще се запусна и погрознея. Родих и научих нови начини да изглеждам добре, защото трябваше да съм пример за моите малки жени.

Преди да стана майка повярвах, че когато това се случи, ще говоря само за пелени и пюрета. Родих и с блясък в очите разказвах за мечтите си без нито веднъж да употребя думата "пюре".

Преди да стана майка повярвах, че ще затъпея. Родих и два месеца по-късно вече бях прочела три нови книги и куп статии в интернет.

Преди да стана майка повярвах, че ще се превърна в скучна домакиня. Родих и срещнах прекрасни нови приятели, а и за старите имах много свободно време.

Преди да стана майка повярвах, че животът с дете е еднообразен. Родих и ми се прииска да опитам толкова много неща. Дори научих какво е "декупаж". И първата си торта направих.

Преди да стана майка повярвах, че без цигари не мога. Родих и... вече не помнех какво е това.

Преди да стана майка повярвах, че кърменето е лесна работа. Родих и с усилия и постоянство научих първия си урок по майчинство.

Преди да стана майка повярвах, че децата се гледат точно по книгите. Родих и митът за ангелчето, което заспива спокойно, оставено само в кошарката рухна.

Преди да стана майка повярвах, че детето ще ме превърне в една вечно ухилена и щастлива персона. Родих и ... сълзите и неравната борба с чувството за вина ме научиха, че не е престъпление да ти се прииска да метнеш бебето в скрина и поне за десет минути да забравиш, че го има.

Преди да стана майка повярвах, че нормата за онези спящи, тихи, "безпроблемни" кротушки не признава изключения. Родих и се научих, че ако с детето не "работим" като екип, неравната борба със собствените ми инстинкти ще е загубена за мен.

Преди да стана майка повярвах, че с пътуванията съм дотук. Родих и разбрах, че ... просто вече ще нося повече багаж.

Преди да стана майка повярвах, че по цял ден ще трябва да пея детски песни и да чета книжки. Родих и установих, че на децата им е много по-интересно да съпреживяват това, с което се занимава мама.

Преди да стана майка повярвах, че е добре децата от малки да се дресират да бъдат самостоятелни, за да ми е лек животът. Родих и се оказа, че за да ми е лек животът, е добре да се откажа от дресурата.

Преди да стана майка вярвах, че американските вериги за бързо хранене готвят най-добре. Родих и се научих да готвя здравословно. Вкъщи казват "и вкусно даже".

Преди да стана майка вярвах, че е много важно да съм идеална домакиня. Родих и се оказа, че е по-съществено за здравето на децата да откликвам на нуждите им, отколкото да си чупя кръста от домакинска работа.

Преди да стана майка вярвах, че най-интересното се случва винаги извън дома. Родих и разбрах как да се наслаждавам на прост живот с много смях и преживявания.

Преди да стана майка вярвах, че ролята на майка гените ми си я знаят. Родих и ми отне време да си я наглася така, че да ми е наистина удобна. Отне време, но питат ли ме - не бих я заменила.

 

Снимка: Flickr

Ловци на митове
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg