Автор: mikki
Публикувано на: 16.03.2011 11:44:55

Рейтинг:

Емоциите

Хормоналните промени и промяната във външния вид са едни от най-силните фактори за честата смяна в настроението на бременната жена. Понякога дребни и незначителни на пръв поглед неща също могат да окажат влияние върху бързо променящото се настроение.

 

Независимо дали е желана или не бременността, дали е планирана или не, първата реакция от положителния тест за бременност е изненада. Изненадата е за жената, за мъжа до нея, изненадата е и за роднините, приятелите и колегите, познатите и съседите. За някои жени бременността е само начин да станат майки, други се чувстват най-красиви, най-желани и най-успели именно през тези девет месеца.

 

През първия триместър, ако липсват физическите неразположения, доста често жената дори забравя, че е бременна. Но ако тези месеци са съпътствани с гадене, повръщане, няма как физическото състояние да не се отрази и на чувствата и емоциите. През последния триместър тежестта от бебето и натрупаните килограми, нетърпението и наближаващата среща с бебето, също оказват своето влияние върху емоциите на бъдещата майка.

 

Неувереността от неизвестното, особено при първа бременност, е друг фактор, който влияе на емоциите на жената. Бременността е процес на привикване към новата роля на майчинството. През бременността започват промени в тялото на жената, необходими не само, за да износи здраво бебе, но и да го храни и да се грижи за него след раждането. Тези трансформации неминуемо водят и до нови чувства, които вълнуват жената.

 

Все повече научни изследвания доказват връзката и влиянието между чувствата на майката и бебето в утробата. Затова е добре отрицателните емоции да се отстраняват още в зародиш, но не винаги има възможност да се избегнат, а и не е нужно животът да е изцяло розов. Плачът често е отдушник на всички мисли и чувства, които вълнуват бъдещата майка, сълзите потичат и в хубавите моменти на умиление от вида на малко бебе или дори от любовните реплики на героите в ежедневния сапунен сериал. Бременната жена трябва да се отдаде на своите емоции, независимо дали те са положителни или отрицателни.

 

Снимка: Flickr

Емоциите през бременността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg