В една от своите книги Хорхе Букай разказва следната история:
Една жена приготвяла великолепно печено прасенце. Всеки път режела ушите му.
Веднъж мъжът й я попитал защо прави това, а тя започнала да увърта:
- Майка ми го приготвя така, заради подправките...
- Хайде да отидем у майка ти - предложил мъжът й.
Отишли и той я попитал направо:
- Защо винаги режеш ушите на прасенцето, когато го печеш?
Тя се замислила:
- Ами защото моята майка го правеше така...
Отишли при бабата.
Мъжът питал и нея:
- Защо трябва да се режат ушите на прасето? Каква е тайнствената причина?
- Отрязвам ги, за да влезе във фурната - казала лаконично бабата. Печката ми е много малка...
----------------
А вие режете ли ушите на прасенцето? Или имате голяма печка?
Снимка: Flickr
Със сигурност не режа ничии уши. Поради простата причина, че на света има достатъчно разнообразна и полезна растителна храна, за да наранявам излишно невинни живи същества.