Автор: syconium
Публикувано на: 19.04.2011 14:35:27

Рейтинг:

Домашен

От опит знам едно много ефективно средство срещу бели. Сигурна съм, че и вие го знаете - заетото дете не се сеща за пакости. Не че винаги успявам, но се опитвам да осигурявам разнообразни занимания на децата. Оставя ли ги на скуката, трябва да вадя прахосмукачката и парцала.

Днес пак вали. Нямам настроение, а освен да подобря моето, е хубаво да създам и на децата. Избираме си аудио приказки. Една, две... Омръзва. Започват да мрънкат. И се сещам - време е за куклен театър.

Тъй като нямаме специални кукли за целта, наличните плюшени играчки са натоварени с различни роли - в случая на вълка, майката коза, малките седем козлета и разказвача. Дъщеря ми избра коя приказка да разиграем.

На два високи стола опънахме голямо парче плат, така че да ме скрие. Но ако не ви се занимава със сложни организации, можете да "играете" зад отворената врата на гардероба - понякога децата не са придирчиви.

Много се смяхме и пяхме. Приказката почти "пренаписахме" - нашата беше с хепи енд. Беше забавна игра! С подготовката и същинското представление запълнихме почти час. Със сигурност ще повторим тази забавна игра.

Не съм от най-сръчните, когато става въпрос за шиене, но в някой следващ дъждовен ден, ще шием сами кукли за домашен театър. Най-достъпният вариант е от готови кухненски ръкавици.

За да смените функцията им, направете палец и кутре - така куклата ще се "управлява" по-лесно. От парчета плат пришиваме ушички, от конци мустачки. Копчетата са идеални за очи и нослета.

С тази бърза за изпълнение декорация, могат да се постигнат почти всички приказни герои. За по-големите дечица ще е полезно и приятно сами да изработят героите. И още по-хубаво - след това сами да изнесат постановката.

Добра идея е заедно да си нарисувате декори, да подготвите реквизит и подходящ музикален фон. Дори да измислите специален танц. Така ще развиете различни умения - и у детето, и у себе си.

Включете цялото семейство в забавата. А след като "паднат завесите", го възнаградете с току що опечени сладки и чай. Ще си осигурите щур дъждовен ден. Чак завидях на майките с много деца!

Снимка: Flickr

Галерия Куклен театър
Домашен куклен театър
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg