Автор: Buba
Публикувано на: 24.02.2011 21:01:56

Рейтинг:

Цигари

Много хора твърдят, че не е доказан точно механизмът, по който токсичните вещества в цигарения дим увреждат белите дробове. Ракът на белите дробове убива 60% от пушачите. А какво става с останалите 40?

 

Питали ли сте се някога колко са жертвите на тази коварна болест сред тези, които никога през живота си не са пушили?

 

Да не обсъждаме факта, че пушачите никога не боледуват от болестта на Алцхаймер. Подобно е положението и с вредата от алкохола.

 

Далеч съм от мисълта, че при прекомерна употреба те са безвредни, но в крайна сметка, оказва се може би, че всичко опира до организма на конкретния индивид.

 

Затова едни хора пушат, пият и живеят до 80-90 години, други са пълни вегетарианци, занимават се с йога и ракът ги покосява на 30-40 години.

 

Просто съвременната наука не може категорично да посочи причините, поради които някои хора се разболяват от рак, а други не...Тя тъне в догадки, от които някои недобросъвестни фармацевти, химици, биолози, медици, извличат стабилни финансови облаги, експериментирайки на наш гръб и и уж за наше добро нови и нови медикаменти...

 

Помислете кой би имал полза веднъж за винаги да се ликвидират смъртоносните заболявания на фона на отпусканите баснословни суми за нови и нови изследвания и разработки на ваксини и лекарствени вещества? Никой от гореизброените.

 

Снимка: Flickr

Галерия Цигарен дим
Цигари vs здраве
Читателски коментари

Анонимен 2011-02-24 22:40:54 0 отговори

Анонимен

По мое мнение, тези, които се разболяват от рак на белите дробове, въпреки че не са пушачи, през голяма част от живота си всъщност са били пасивни пушачи, което е почти равносилно.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg