Автор: lady__bel
Публикувано на: 20.05.2011 00:00:37

Рейтинг:

Бременна

Кои са признаците, характерни за началните дни на бременността? Някои съвпадат със закъснението на месечния цикъл, други могат да се усетят и по-рано.

При нередовен цикъл с отклонения от по няколко дни не бихте могли да предвидите точно кога ще започне поредният цикъл. Но ако имате опасения, че е възможно да сте бременна, то е вероятно да почувствате и някои от изброените признаци:

* Подуване в коремната област, подобно на това, което доста жени чувстват непосредствено преди началото на месечния цикъл.

* Повишена чувствителност към миризми и храни, или неприятно усещане, предизвикано от някои аромати, козметични продукти, готвени храни. Възможно е неочаквано да ви се прияде някаква конкретна храна.

* Гадене или повръщане – обикновено се проявява един месец след зачеването, но е възможно и по-рано.

* Чувствителни, болезнени, леко подути гърди – това е един от най-типичните признаци за ранна бременност ( 1-2 седмици след зачеването).

* Умора - може да почувствате отпадналост и сънливост още седмица след зачеването.

* Имплантационно кървене - при някои жени може да се появи леко прокървяване за ден–два, придружено с коремни спазми, тъй като между 6 и 12 ден от зачеването оплодената яйцеклетка се имплантира в маточната стена. Това не е сигнал за проблем с бременността, не се притеснявайте.

* Закъснение (спиране) или промяна на месечния цикъл е най-често срещаният признак. При редовна менструация и закъснение на поредния цикъл може да направите тест за бременност дори и без да имате други признаци. Но когато цикълът ви е нередовен гаденето и повишената чувствителност на гърдите може да ви подскажат за евентуална бременност още преди закъснението на цикъла. При някои бременни жени обаче има кървене, макар то да е по-кратко и слабо от нормалния цикъл.

* Най-сигурното доказателство е, разбира се, положителният тест за бременност! Независимо от уверенията за надеждността и достоверността на теста, повечето от тях не са толкова чувствителни, за да отчетат бременност по-рано от седмица от закъснението на цикъла. Ако направите теста в началото на закъснението и резултатът е отрицателен, повторете го отново след няколко дни.

Снимка: Flickr

Бременна ли съм?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg