Автор: mikki
Публикувано на: 10.05.2011 12:11:50

Рейтинг:

Аз

Аз мога да обичам безрезервно децата си. И когато станат повече от едно, разбирам, че всъщност една любов не се дели на две. А любовта става двойна.

 

Аз мога да имам социален живот с малко бебе. Може би не мога да ходя на дискотеки до зори, но и не искам вече. Но пък мога да присъствам на фирменото парти, докато таткото организира "Нощта на бащата" и някакси, макар и трудно, успява да смени памперса. Мога да отида на кино или театър, докато приятелка "спортува", разхождайки бебето в количката. Мога да отида на шопинг с бебешката количка, мога да посетя банката с бебето в слинг. Откривам колко изобретателна може да бъде една майка. Стига да поиска.

 

Аз мога да посрещам страхотни Нови години с децата си. И да гледам щастливата бебешка усмивка по време на спокойния му сън, вместо фойерверките в нощното небе.

 

Аз мога да прекарам лятната си ваканция на море заедно с малкото си бебе. Ваканция, изпълнена със скъпи спомени и приятни мигове на плажа. Морето не е само в лъскавите курорти със скъпи дискотеки, морето е и в малкото селце с тихи улици, по които спокойно мога да приспивам бебето си. Морето е и на самотните плажове, където децата тичат на воля по пясъка, без да се опасяват, че ще разлеят нечия бира или ще изпръскат с вода нечий силиконов бюст. Ваканцията може да започне и през юни, когато слънцето не е толкова парещо. Плажът може да е от 8 до 11. Вечерта може да завърши още в 22:00 с тиха семейна вечеря. Но това ще е нашата ваканция, ваканцията, която децата ще си спомнят след години и ще разказват на техните деца. Малките мидички, "златният" пясък и морето в буркан...

 

Аз мога да намеря време за голямата кака на бебето. Мога да измислям игри, в които и бебето, и каката участват и се забавляват. Мога да я включа в грижите за бебето и когато то заспи, до поиграем с нейните кукли на майка и бебе.

 

Аз мога да се събуждам бодра и наспана в 6:00 сутринта. И да си лягам след полунощ. Но мога да спя следобяд, заедно с бебето. Мога да спя до обяд в неделя, когато таткото поема грижите за наследството си.

 

Аз мога да спортувам, да поддържам фигурата си, да посещавам фризьор, козметик, лекар. Откривам колко забавна може да бъде гимнастиката с бебе в ръце, как мога да го използвам вместо тежките гирички. Мога да подаря няколко часа бебешки усмивки на моите приятели, докато аз се разкрасявам.

 

Аз мога да бъда сторъката Шива. Че коя ли майка не го умее?! Мога да кърмя, докато с едната ръка чата в скайп, а с другата придържам телефона и говоря по него. Мога да сменям памперси, едновременно рисувайки поредната принцеска рокля.

 

Аз мога да бъда идеалната и единствената майка на своите деца! Смее ли някой да ми противоречи?!

 

Снимка: Flickr

Галерия Жълто цвете
Аз мога
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg