Автор: lady__bel
Публикувано на: 11.04.2011 15:58:59

Рейтинг:

2

Вие и вашето неродено бебе сте винаги заедно – имате общи физически и емоционални усещания, огладнявате заедно, оставате прегърнати дори и когато спите, носите едни и същи дрехи – и изглеждате прекрасно, обичате да танцувате на нежна и успокояваща музика, разбирате се дори без думи...

 

Замислям се как протичат тези 9 месеца и как се грижим за нероденото: хранене - няколко пъти дневно; гимнастика – няколко пъти седмично; сън – добре е да има почивка и през деня, освен нощния сън; медицински изследвания и витамини – според препоръката на лекаря ни; разходки – ежедневно ... А това, което предаваме на детето си чрез нашите мисли, чувства и възприятия е всяка една секунда!

 

Затова ... независимо дали бременността ви е била планирана или не – приемете я! Осъзнайте състоянието си и бъдете благодарна за този дар. Обикнете малкото същество, което расте вътре във вас – то се храни с любовта ви и с хубавите мисли, които му пращате.

 

Вярвайте в себе си – дори да сте бременна за първи път, вие знаете как да се справите. Безспорно – всяка една бременност протича различно и каквото и да е четено и чуто по въпроса, не може да се сравни с истинското изживяване. Бъдете ведра и оптимистична и знайте, че вашите притеснения и тревоги относно бебето биха повлияли на неговото развитие. Затова стриктно спазвайте сроковете за прегледи и изследвания, питайте, когато ви интересува специфичен въпрос, но освободете психиката си и поддържайте една спокойна и приятна атмосфера около вас.

 

Съвременните неонатолози признават, че за формирането на връзки между невроните през синаптогенезата на зародиша от изключително значение е качеството на стимулациите, насочени към майката под формата на думи, музика, визуални стимули, ласки и хранителни съставки, мисли и емоции. Постарайте се да дадете най-доброто на своето бебе – не изпадайте в монотонност заради бременността, а напротив! Създайте си разнообразие в заниманията като си осигурите и достатъчно време за почивка. Срещайте се предимно с близки и приятели, които са с позитивна нагласа и ви зареждат. Избирайте за разходка красиви места сред природата или в близкия парк.

 

Когато вашето бебе се роди и порасне, то може да научи много за себе си и света от други хора - близки, приятели, учители...Но основата, върху която ще се изгражда в бъдеще я полагате вие. Възползвайте се от този „творчески” период – релаксирайте, медитирайте, четете детски приказки на глас, забавлявайте се – няма ограничения по колко различни начини можете да предадете нa бебето пъстротата на живота и своята безкрайна любов.

 

Снимка: Flickr

2 в 1 или деветте  месеца преди раждането
Читателски коментари

Анонимен 2011-04-13 04:08:47 0 отговори

Анонимен

Много добре изразено! Спокойствие и приятни емоции са сред най-важните компоненти за развитието на плода.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg