Автор: lady__bel
Публикувано на: 27.05.2011 00:00:54

Рейтинг:

За

Както се казва в един известен анекдот – биберонът е първата лъжа, с която човек се сблъсква в живота си. Но като че ли това е един от символите на бебешката възраст, който е широко използван и в много реклами. Почти не можем да си представим бебе без биберон залъгалка, а изключенията потвърждават правилото. И все пак препоръчително ли е да се използва?
 

Когато бебето е уморено и неспокойно, а не може да заспи лесно, родителите прибягват до биберона. И не само в този случай. Но имайки предвид, че и родителите на малките бебета са доста често недоспали, уморени и претоварени с много задължения не е учудващо, че прибягват до такова решение. Други бебета се успокояват при кърмене или смукане на палеца.
 

От друга страна плачът на бебето е неговият сигнал, че има нужда от нещо – гладно е, жадно, боли го нещо, мокро е... Плачейки също така бебето показва желанието си да бъде успокоено, гушнато, то търси да привлече нашето внимание. Биберонът не може да бъде заместител на тези нужди на бебето. Системното игнориране на тези знаци може да повлияе негативно върху развитието на бебето
 

С течение на времето родителите придобиват опит и лесно различават състоянията на бебето. Прекомерното използване на биберон в ранна възраст може да предизвика трудности при отказването от него. Биберонът-залъгалка е избор на родителите. И понеже няма две еднакви бебета е трудно и да се правят паралели при кои обстоятелства е позволено и при кои - не. Когато наистина се налага – използвайте го, но с мярка.

 

Снимка: Flickr

За или против биберон-залъгалка?
Читателски коментари

Анонимен 2016-08-22 09:14:15 0 отговори

Анонимен

8ts

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg