Автор: mikki
Публикувано на: 28.12.2010 15:33:42

Рейтинг:

Ваканция

Празничните дни, вместо повод за радост, по-често са изпитание за родителите на малчуганите, които са в яслена и градинска  възраст. Промененият ритъм на живот и за децата, и за родителите е причината за изнервени и напрегнати ежедневни случки. Можем ли да преживеем тези дни по-пълноценно и с усмивка?

 

Опитайте да спазвате почти същият режим на събуждане, храна и заспиване, както когато детето посещава градина. Доста родители оставят детето вечер да заспива по-късно, с надеждата, че на сутринта то ще поспи повече, а и ние заедно с него. Уви! Повечето деца се събуждат в обичайния си ранен час, независимо колко късно си легнат вечер. А ранното заспиване на децата вечер означава повече време насаме за мама и тати.

 

Примирете се с мисълта, че за няколко дни къщата ви няма да е идеално подредена, че неизмитите съдове ще престояват по-дълго от обичайното в мивката. Включете децата в домакинските задължения, съобразени с възрастта им.

 

Канете приятелчета от градината. Децата свикват да общуват с другите деца от групата и такива събирания учудващо преминават доста спокойно за родителите. Пък и е възможност да опознаете останалите майки, до обмислите заедно какво полезно може да направите за вашите деца в градината.

 

Повече разходки навън, независимо от времето. Ако има сняг е забавно и любимо на децата – бой със снежни топки, снежни човеци, шейни. Но и един танц с чадъри под дъжда ще остави незабравими спомени от ваканцията с мама и татко.

 

Организирайте си тематични дни:

 

- Пластелиново парти - приготвянето на домашен пластелин е лесно, бързо и евтино. Естествено, може да си закупите и готов пластелин от близката книжарница. Идеи за фигурки от пластелин в интернет има стотици.

 

- Ден на художника - книжките за оцветяване също са на достъпна цена. При наличието на домашен принтер, отново може да се възползвате от възможностите на интернет и да разпечатате.

 

- Модно ревю - знаем, че децата обичат да се обличат, особено момичетата. Забавата ще е още по-голяма, ако и мама се включи в импровизирания карнавал.

 

Ако се върнете към спомените за своето детство, със сигурност ще откриете още много и забавни дейности, с които да направите ваканцията на децата ви разнообразна! За да има какво да разказват на приятелчетата си, когато се върнат отново в детската градина.

 

Снимка: Flickr

Ваканция за родители
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg