Автор: lady__bel
Публикувано на: 28.05.2011 13:27:35

Рейтинг:

Кой

Гледането на телевизия е ежедневно завабление за голяма част от семействата с деца. В часовете за почивка след работа и училище всеки има свои предпочитания какво да се гледа – филм, реалити шоу или футболен мач. Често се стига до разногласия и напрежение – как да преодолеем конфликтите и какви компромиси можем да направим?

Първо - някой трябва да направи компромис, но не налагайте такива решения силово. Проявете отстъпчивост – някои научнопопулярни или анимационни филми се въртят многократно по каналите, значи могат да дадат „писта” за нещо, което е ново и неизлъчвано досега. Друг подход е да си направите седмичен график – понеделник – ден за семеен филм, вторник – телевизионна игра и т.н. Или всеки член на семейството да има право да избира веднъж в седмицата, в останалото време – пак ви трябва консенсус. Възможно е за вашето семейство да се окаже по-удачно часовото поделяне на телевизора – примерно децата могат да избират свои програми преди 8ч., а родителите след това.

Второ – не изпадайте в рутина - поканете си гости (пред тях едва ли ще стигнете до караница) или излезте семейно навън – на театър или ресторант, това ще ви разнообрази.

Трето – има и други забавления у дома, освен телевизията – четене на хубава книга или любимо списание, музика на слушалки – само за вас, ароматна вана, семейни игри с карти и зарове, чаша вино с партньора и т.н.

Четвърто - можете да купите и друг телевизор – но това дали е трайно решение? След време пак ще се стигне до там, че някой ще е ощетен.

И накрая – времето, прекарано заедно със семейството е твърде ценно, за да го прекарвате в кавги. Телевизорът е просто една възможност за забавление и източник на информация. Но той не е центърът на семейството. Затова – използвайте го, но без да се пристрастявате и се уверете, че отделяте достатъчно внимание на най-близките си хора.

Снимка: Flickr

Кой държи дистанционното на телевизора или семейни спорове по никое време
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg