Автор: mikki
Публикувано на: 25.01.2011 02:36:30

Рейтинг:

Как

Едва ли има дете, което да не обича да моделира фигурки от пластелин. Твърдият, леко неприятно миришещ и оставящ неприятни петна по ръцете пластелин, чието единствено предимство е ниската цена.

 

Все повече се търси новият моделин, с безопасни съставки, ухаещ на дъвка и приятен на пипане, но той също си има недостатък – твърде е скъп.

 

За себе си и своите деца, открих перфектното съчетание на качество и цена – домашния пластелин. Вече дори  децата ми помагат, докато го правя. Безопасен е, защото съставките му са подобни на всеки един домашно приготвен сладкиш. Това го прави подходящ и за съвсем малки любопитковци, които обичат всичко да опитват на вкус.

 

Ето и рецептата:

 

250 грама брашно

60 грама сол

2 пакетчета лимонена киселина

1 супена лъжица олио

250 мл вода

 

За оцветител може да се използват сокчета на прах, които освен цвят придават и аромат, но няма голям избор на цветове. Аз слагам боя за яйца на прах. Може да се пробва и със сладкарска боя, предполагам, че и с нея ще се получи добър цвят.

 

Съставките се разбъркват добре и се слагат в малка тенджерка на слаб огън, като непрекъснато се бъркат. Сместа постепенно започва да се отлепя от съда. Сваляте от котлона и добавяте брашно, докато престане да лепне. Пластелинът става малко по-мек от истинския. Ако не улучите твърдостта от първия път, можете да го доомесите и после. Съхранява се в кутия или торбичка, за да не изсъхва. Има годност 2-3 месеца.

 

Приятно забавление!

Как да си направим домашен пластелин
Как да си направим домашен пластелин
Как да си направим домашен пластелин
Как да си направим домашен пластелин
Как да си направим домашен пластелин
Читателски коментари

geri_bebs - 2011-02-03 22:21:51 0 отговори

geri_bebs -

Хитро

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg