Автор: Buba
Публикувано на: 28.12.2010 21:18:44

Рейтинг:

Домашни

Ако по празниците успеем да ангажираме децата си с нещо полезно, смислено и интересно, ще имаме повече време за себе си.

 

В новогодишната нощ всички  празнуват. Семейните хора, най-вече тези с деца, се срещат с приятели, опитвайки се да спечелят някоя и друга минута за себе си. Доста често обаче децата провалят тези наши опити. Това рефлектира на настроението ни и излишно ни изнервя.

 

Една много лесно изпълнима идея може да уплътни чудесно времето на децата, като ги накара да се чувстват креативни и големи. За целта е нужно да изрежем тънки ленти хартия , най-добре картон, и да помолим детето да ги навие на руло. После може да ги залепи, а ако е по-голямо - дори да ги съедини с телбод. Същото се повтаря с втората и третата лентичка - важно е само да се обясни на децата, че всяка следваща трябва да „влезе” в предишната.

 

Звучи доста сложно, но на практика не е. Резултатът е зашеметяващ - децата се улисват в правенето на домашни снежинки, които грижливо превръщат в гирлянд или панделка. Единствената опасност е за родителите - често пъти те самите се включват в играта и забравят за виното, трапезата и приятелите. Но тогава всъщност става и най-забавно. 

Галерия Снежинки
Домашни снежинки
Домашни снежинки
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg