Автор: mikki
Публикувано на: 27.01.2011 11:32:57

Рейтинг:

Да

В нашето забързано време, се опитваме да бъдем и успели в професията, и добри съпруги, и всеотдайни майки. Трудно намираме време да бъдем заедно с децата си. Затова използваме всяка минута и включваме децата в домакинските задължения, дори в готвенето.

 

Едва ли има дете, което да не обича да помага на мама в кухнята. Още от новородена, вземах дъщеря си с мен, докато готвя. Тракането на съдовете й действаше успокояващо. Когато започна да проявява самостоятелност и да пълзи, едни от любимите й играчки бяха разнообразните тенджери, черпаци и лъжици. Дойде моментът, в който искаше да ми подражава и бъркаше с огромно старание в купичката с брашно и захар, докато аз приготвях любимата й каша.

 

Ден след ден, заедно с дъщеря ми, откриваме нови възможности за забавление в кухнята. Сега е на 5 години и с удоволствие ме отменя в досадното за мен овалване на топчета в брашно за любимата й супа топчета. И как няма да е най-вкусната супа на света, когато сама е участвала в приготвянето й! Очаквам с нетърпение момента, в който ще ми сервира собственоръчно нарязана салата.

 

Така, забавлявайки се в кухнята, успявам навреме да приготвя вечерята, а и да открадна още няколко минути заедно с дъщеря ми.

 

 

Снимка: Flickr

Да сготвим заедно
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg