Автор: Buba
Публикувано на: 06.04.2011 14:04:59

Рейтинг:

Да

Малкото ми момче е бунтар. То не обича правилата и няма респект от нищо. Едва на три години е, а показва страхотен инат и твърд характер.

 

Обичам го – точно такова, каквото е. Само че понякога се улавям, че хабя твърде много сили и енергия с него, карам му се и двамата буквално сякаш „не можем да излезем на глава”.

 

Истината е, че ми харесва, че е толкова непреклонно, но в същото време искам да му покажа докъде стига границата на моето търпение, за да знае колко голяма е собствената му територия. Доста време мина в неуспешни опити. Докато накрая установих, че е по-добре да променя себе си и своето отношение към него, за да постигна целта си.

 

Ето какво се случи наскоро. Моят малък герой беше решил да вземе един огромен робот за разходката в парка. Позволих му, разбира се. Само че съвсем скоро той се умори да го носи и ме помоли да го взема, за да може да играе спокойно.

 

И тук аз казах просто „Не”. Всеки може и трябва да носи сам нещата, които е взел със себе си. Това са правилата.

 

Митко изпадна в ярост. Вървеше и мърмореше, после плачеше, накрая започна да говори, че съм лоша майка...Аз се опитах да се овладея и не му показах, че съм нервна, ядосана или наранена. Повторих няколко пъти това, което бях казала, и го оставих да излее на воля емоциите си.

 

Точно половин час мина, когато детето спря да плаче и изведнъж се преобрази. Хвана под ръка робота си и започна да се надбягва с батко си, да се катери по пързалките и да хвърля камъчета в езерото.

 

Разходката мина страхотно и нямаше повече злополучни инциденти.

 

А аз установих колко лесно могат да стават нещата - без крясъци и наказания, без излишни нерви. Трябва просто да заставам зад думите си, за да бъда чута от децата си.

 

Снимка: Flickr

Галерия Крещящо дете
Да бъдем последователни
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg