Автор: lady__bel
Публикувано на: 19.05.2011 23:22:21

Рейтинг:

10

Придържането към здравословен начин на живот и изграждането на добри хранителни навици още от детството са едни от широкообсъжданите теми напоследък. Какви стъпки да предприемем в тази посока?

Какво е добре да правите?

* Планирайте храненията и семейното меню за седмицата – така ще имате реална представа какво консумирате.

* Избирайте храни, които се възприемат и харесват от цялото семейство, с уговорката, че на всяка любима храна на децата, която не одобрявате, може да се намери здравословен заместител.

* В семейно меню задължително трябва да присъстват плодове, сурови зеленчуци, млечни храни, риба, ядки и зърнени култури.

* Ангажирайте цялото семейство не само в планирането на храната, но и в спортните дейности и разходките навън.

* Контролирайте заниманията със спорт и физическата активност на децата си – поне три пъти седмично за 60 минути, или всеки ден за по-кратко.

Какво да избягвате?

* Не пропускайте хранене – недостигът на калории и силният глад след това може да ви подтикнат към нездравословни храни.

* Не елиминирайте напълно храните, които децата ви силно предпочитат – вместо това постепенно въведете техен здравословен заместител или определете правило колко често са позволени тези храни.

* Пържените и панираните, както и други нездравословни храни е желателно да избягвате или поне да не консумирате твърде често.

* Не очаквайте децата с готовност и постоянство да спазват здравословен режим, ако самите вие не се придържате към него.

* Не разчитайте само на учителите и треньорите от спортните школи да изградят добри двигателни навици на децата ви, добре е те да спортуват и индивидуално, освен като част от един отбор.

Снимка: Flickr

10 стъпки към здравословни хранене и начин на живот
Читателски коментари

BlackMen1 2016-02-09 02:49:12 0 отговори

BlackMen1

We are here to provide Internet Marketing services and help people. We offer High PR Backlinks, Website Traffic,blacklinks Service. We can rank you for any keyword on Google!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg